Xavier Pallàs Mariani

Campanes i campanars de la Garrotxa

edicions el Bassegoda

40,00

En estoc

ISBN: 9788409094202 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

El llibre Campanes i campanars de la Garrotxa recull el treball d’investigació guanyador ex aequo de la Beca Ernest Lluch 2015 fet per Xavier Pallàs al voltant de les campanes.
L’obra ofereix un inventari exhaustiu de les 213 campanes que hi ha a la Garrotxa, amb nombroses fotografies i detalls tècnics com les inscripcions, mides, autor i any de fosa. També s’hi dedica un capítol a cadascun dels 180 campaners de la comarca, amb descripcions arquitectòniques i notes històriques, moltes d’elles inèdites fins el moment.
El llibre es complementa amb una part introductòria de 10 capítols on s’expliquen els tocs de campana, el procés de fabricació i es posa en valor la campana com a element artístic i patrimonial. A més a més, gràcies als codi QR inclosos al llibre, es pot escoltar el so de cadascuna de les campanes.” (del Bloc d’etnologia.cat”
Un llibre exhaustiu, editat amb molta cura, amb recursos tècnics interessants (QR amb els tocs de campanes), anàlisi de la afinació de les campanes, bones fotografies…. per tant un llibre molt interessant per als amants o neofils del món campaner.

Informació addicional

Autor/a

Editorial