Colp a colp

ed96 / 2019

15,00

En estoc

Comparteix-ho!

Descripció

Glosses sobre pilota valenciana

Colp a colp és un mostrari de paraules, expressions, dites i fraseologia genuïna que s’aixopluguen sota la protecció d’un glossari, és a dir, sota la protecció d’un conjunt de textos literaris breus que, en aquest cas, expliquen i divulguen algun aspecte de la pilota valenciana, un món que perdura entre carrers infestats de cotxes, llengües imperials, trinquets moderns i itineràncies polítiques de tota classe i condició.

No pretén ser un diccionari, per això, ni una obra terminològica, tampoc. Res més lluny. Colp a colp s’endinsa en l’espontaneïtat del llenguatge popular que emana encara de la pilota i trasllada el vocabulari precís i metafòric dels carrers i dels trinquets valencians al paper imprès i a la memòria lingüística col·lectiva.

Una obra en consonància amb les veus del poble que aporta una visió diferent, moderna i actual del joc que va governar aquestes terres fins a l’eclosió del futbol i els esports de masses. Una obra que naix gràcies a aquell programa de Ràdio Godella també anomenat Colp a colp i des del qual es bastia una secció de dos minuts que portava com a títol “Un mur de paraules”, precisament la mateixa secció que ara apareix recopilada en aquestes pàgines i que aporta imatges curosament triades a fi d’il·lustrar totes aquelles expressions que en algun moment han eixit del món restringit del trinquet per a arrelar fortes i duradores en la llengua pròpia d’aquest país

Informació addicional

Any

2019

Editorial