Josep M. Comelles, Sílvia Alemany, Laura Francès

De les iguales a la cartilla

Gencat / 2014

20,00

Vull reservar el llibre per quan estigui disponible

ISBN: 9788439390862 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

El regiment de la cosa pública, la medicalització i el pluralisme assistencial a la Vall d’Aro.

A través d’un estudi de cas d’una zona molt concreta com és la Vall d’Aro, podem veure el pas que la nostra cultura ha fet de la medicina plural (que combinava el saber experimental amb altres formes d’atenció), fina a l’hegemonia de la biomedicina actual.

El llibre forma part de la col.ecció temes d’Etnologia de Catalunya i abarca des de l’edat mitjana fins al 1962 amb la promulgació de la “Ley de Bases de la Seguridad Social”.

“El llibre està dividit en cinc capítols: el primer “Del concepte de medicina popular al procés salut, malaltia i atenció” és la base teòrica indispensable per entendre conceptes que aniran apareixent al llarg del text. La segona part parla dels “Orígens del procés de medicalització a Catalunya: entre les conductes del comú i les fundacions hospitalàries”. La tercera, “L’Estat liberal i el procés de medicalització a la Vall d’Aro”, ofereix una panoràmica més concreta del que passà a la Vall d’Aro. La quarta part, “El somni d’un estat de providència”, parla del període que va de 1907 a 1939 i finalment, el cinquè capítol, que tracta sobre “La llarga postguerra” i que té el valor afegit de fer aparèixer i utilitzar per a l’estudi, la memòria oral d’alguns testimonis de gent de la Vall d’Aro i les comarques de Girona” (bloc llibres gencat)

Informació addicional

Autor/a

Any

2014

Editorial