Ludo Chardenon

Herbes per curar, herbes per cuinar

Altafulla

12,20

En estoc

ISBN: 8486556090 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Remeis i receptes tradicionals de Provença

«Les eminències mèdiques havien capitulat davant un èczema crònic que enverinà la meva vida durant molts anys. Amb gran sorpresa meva, en menys de deu dies, una de les tisanes de Ludo me l’havia curat completament…» (del pròleg de Lawrence Durrell).

Ja fa anys que m’havien demanat d’escriure un llibre on expliqués el que sabia de les plantes. Sempre m’hi havia negat, ja que no sóc un escriptor ni tinc l’erudició necessària per a fer un llibre… Lawrence Durrell i el meu editor van acabar convencent-me… Però faig un advertiment als qui m’han de llegir: parlaré menys de mi que de les plantes, no hi haurà més records que els que puguin explicar el desenvolupament del meu humil saber. Si finalment he acceptat d’escriure aquest llibre és per a transmetre el que sé i tot el que he après; és per a fer conèixer a tots els qui s’interessen per les plantes com les preparo, com les barrejo i quins efectes poden esperar-se’n. Sota això no hi ha ni bruixeries ni secrets, i tot el que diré tothom podria saber-ho si a l’escola —tal com tocaria— ens haguessin ensenyat les propietats de les plantes i les seves virtuts (Ludo Chardenon).

… La voluntat d’ajudar de Ludo és el que més em crida l’atenció. A través d’aquesta voluntat, hi traspuen les obligacions i les necessitats dels seus avantpassats pagesos que van haver de fer front a les dificultats materials i quotidianes de l’existència. Tal com ell mateix diu, la natura sap correspondre a qui la serveix i la respecta (Dominique Rueff).

Informació addicional

Editorial

Autor/a