Varis autors

La casa al Pirineu

Brau / 2011

48,00

Vull reservar el llibre per quan estigui disponible

ISBN: 9788496905542 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

arquitectura i restauració,
“Dins de la col·lecció Arquitectura Tradicional en el seu volum 4. Sota la direcció de Ramon Ripoll, l’obra ha estat escrita per un seleccionat equip d’especialistes que ofereixen la seva visió des de diferents disciplines (història, antropologia i arquitectura).
La personalitat històrica, social i paisatgística de les comarques pirinenques ha creat una arquitectura tradicional de pedra i fusta de gran lògica constructiva. Els mestres de cases d’abans van saber bastir uns edificis senzills i confortables malgrat la dificultat geogràfica, el clima extrem i la precarietat econòmica.
Actualment, es qüestiona molt el llegat històric de les cases fetes als Pirineus. Moltes de les preguntes que ens plantegem sobre la poca capacitat de diàleg entre la casa i el paisatge, i sobre les intervencions modernes s’aborden en aquest llibre.
Hi trobarem articles sobre: la evolució històrica; l’arquitectura noucentista per als nous usos socials de la muntanya; costums i usos de les cases pirinenques; tipus arquitectònics; elements constructius i arquitectònics; i arreglar una casa de muntanya.” (Bloc etnologia.cat

Informació addicional

Autor/a

Any

2011

Editorial