Martí Boada Juncà - Sònia Sànchez Mateo

Masos del Montseny

Brau

34,00

Vull reservar el llibre per quan estigui disponible

ISBN: 9788415885603 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

“Els masos del Montseny tenen actualment poc a veure amb les formes culturals i de producció convencionals. En poques dècades, els masos han protagonitzat un canvi sociològic, i han passat de ser essencialment agrícoles, ramaders, forestals o agrosilvopastorals, a acollir pràcticament una vintena d’usos completament diferents.
En l’actualitat els masos són habitats per persones de procedències, interessos i oficis diferents, alguns d’ells generats a l’entron de la postmodernitat. I aquestes formes de vida contemporànies, sens dubte heterogènies, s’expressen clarament en el paisatge circumdant al mas.
El llibre documenta una trentena de masos representatius d’aquest procés de canvi, des del seu origen i fins a l’actualitat, a través d’una mirada híbrida, socioecològica, donant veu als seus habitants gràcies a la incorporació de fonts orals, fonamentals per reconstruir la història ambiental d’un territori que, des de l’escala local, ens permet entendre el fenomen del canvi global i alhora ens planteja reptes de futur.”

Informació addicional

Autor/a

Editorial