Cèlia Vendrell

Músiques de Cardona (llibre + cd)

Banda Musical de Cardona

27,00

En estoc

Comparteix-ho!

Descripció

Gegants, Ball de Bastons, Àliga i altres

Parlar de les músiques de Cardona segurament ompliria més d’un volum (cosa que espero que així sigui), ja que en aquest imponent llibre només s’han recollit aquelles cançons que són pròpies de l’actual Banda de Cardona.

I només recolint informació dels 23 temes seleccionats a donat per un llibre de 360 pàgines.

El llibre molt ben documentat i argumentat per la seva autora, intenta explicar des d’un punt de vista etnològic, les funcions que han tingut i tenen aquests temes dins del calendari festiu de Cardona (i que en moltes ocasions podríem extrapolar a la resta del país).

El llibre està complementat amb gran nombre de fotografies (tant antigues com actuals), d’aportació de documentacions (tant dels origens de les músiques com de les seves festes, els gegants que acompanyen, les danses…), d’unes interessants aportacions en el camp de l’estudi musical (de les harmonies, els intruments que les han tocat, les variants…), del guió de les partitures que actualment es toquen i d’un Cd gravat per la Banda de Cardona que com diu l’autora “no pretén ser una reproducció dels sons de la festa, sinó que s’ha gravat amb la intenció que tant els afeccionats a la música de banda, com als de les músiques tradicionals, com als curiosos en puguin gaudir”.

El PVP és de 27€, però degut a les grans dimensions del llibre hi hem afegit un cost extra per al seu enviament. Si el veniu a cercar a la botiga serà al PVP.

Informació addicional

Autor/a

Editorial