Setmana Santa a Tarragona

Arola editors

20,00

En estoc

ISBN: 9788492408290 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

imatges i paraules

“Escriure, publicar, editar un llibre sobre la Setmana Santa tarragonina ha estat una empresa ja assolida i amb nivells de qualitat més que alts, com testimonia la bibliografia existent. Tornar a fer un llibre sobre el tema en el més clàssic dels sentits, combinació de textos amb un clar rerefons històric i religiós, amb una selecció fotogràfica d’alta qualitat, era al nostre parer tornar al que ja s’havia fet. Per aquesta raó hem optat per una proposta més agosarada: la forja d’un llibre coral tant en la imatge com en el text.
El fet d’entendre la Setmana Santa, especialment la de Tarragona, no tan sols com un fet religiós, ni tan sols cultural o festiu, ens ha portat a pensar que el millor per fer un llibre sobre el tema és invitar autors que des de diverses perspectives, des de diverses posicions envers la fe (des del catolicisme fins a l’agnosticisme passant per l’islam i el judaisme) ens parlin del fet de la Setmana Santa, i a un temps que s’acostin a ella des d’òptiques diferents i alhora complementàries, com pot ser des de la literatura, la música, els mitjans de comunicació, etc. Si a aquests enfocaments plasmats negre sobre blanc hi afegim les visions que una sèrie de fotògrafs de la nostra ciutat tenen sobre la Setmana Santa, doncs tenim aquest llibre.
En el cas de la fotografia també hem volgut defugir el recorregut clàssic del que podríem entendre com la Setmana Santa, que podria ser una cronologia iniciada el Dimecres de Cendra i finalitzada el Dilluns de Pasqua, o una visió confraria per confraria de Setmana Santa. Els fotògrafs ens han donat unes imatges que no tan sols il·lustren aquest recorregut, sinó que també mostren unes visions i uns detalls que sovint s’escapen a les nostres ninetes, per quotidians, per personals, o fins i tot per efímers.
Del pròleg de Quim Mas Carceller, Joan Menchon Bes i Quim Vendrell Moreno.”

 

Informació addicional

Editorial