Cançoner Hereu Mill

Garsineu / 2023

22,00

En estoc

Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Ara, per fi, gairebé un segle després, recuperem la figura i el llegat de Josep Casals i Cirera “l’Hereu Mill, en una edició completa i acurada.

“L’Associació Berguedana de Folklore Total, juntament amb Liliana Tomàs i d’altres col·laboradors, ha promogut l’edició del recull que Joan Tomàs i Parés va fer de Josep Casals i Cirera, l’any 1926 per a l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya.

Aquest cantaire de Sant Julià de Cerdanyola (Berguedà), conegut com “l’Hereu Mill”, va ser entrevistat, al llarg de diverses campanyes de recerca, pel músic i folklorista Joan Tomàs, que li va transcriure un total de 218 melodies, fet pel qual el mateix mestre Tomàs el va definir com un “arxiu vivent de cançons populars catalanes“.

La descoberta d’aquest personatge fou molt important pel mestre Joan Tomàs, el qual en va promoure i realitzar diversos estudis, conferències i publicacions a fi de donar-lo a conèixer a ell i les seves vivències musicals.” (https://mestrejoantomas.cat/publicat-el-canconer-de-lhereu-mill/)

 

Informació addicional

Any

2023

Editorial