Publicat el

23̬ Premi Joan Amades Р2023

Publicat el

L’Associació Cultural Joan Amades, hem pres la decisió d’atorgar el 23è Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional a la persona de Lluís Marmi Fuentes per la seva trajectòria en la promoció de la cultura popular.

Lluís Marmi, conegut llibreter ambulant de Tona i creador de l’etiqueta #llibresplensdetradicio –una marca d’intencions per difondre els llibres publicats de cultura popular i tradicional–, ha aconseguit fer realitat el seu somni: disposar de la Tradi-truc. Es tracta d’una llibreria nòmada construïda a damunt d’un remolc per portar i exposar uns 600 llibres de tota temàtica cultural i popular catalana.

D’aquesta manera, “la cultura popular i tradicional escrita i la seva promoció pot arribar a tot arreu amb més eficàcia i comoditat per a tothom i retornar a la gent i els pobles part de la seva aportació a la cultura, ja que moltes vegades han estat el motiu d’edició dels llibres, però queden al marge per la dificultat que hi ha a l’accés d’aquesta branca cultural”, destaca.

Comparteix-ho!
Publicat el

Tardor de festes i fires

Publicat el

Tot i la situació actual, moltes festes han decidit adaptar i no anul.lar les activitats.

Per aquesta raó la Tradillibreria no serà present a totes les activitats i fires del 2019, però l’agenda comença a ser força interessant, Santa Tecla, Eixercolant….

Ens seguim veient

Comparteix-ho!
Publicat el

Premi Best 2019 per la Tradillibreria

Publicat el

Els premiats del 2019

Qualitat i trajectòria. Aquestes són les dues paraules que ha tingut al cap el jurat del Festivitas Bestiarum —compost per diferents persones vinculades amb el món de la cultura popular— a l’hora de seleccionar les persones i entitats guanyadores dels Premis BEST 2019. Per un cantó, en la categoria de premis a la societat, s’han premiat les trajectòries del folklorista Jan Grau, de l’empresa Tradillibreria i del portal d’informació festes.org. A la vegada també se li ha volgut entregar un guardó a la Cooperativa Coopgròs pel projecte inclusiu Treu la teva bèstia, una iniciativa que promou la creació de figures de bestiari entre els joves.”

https://www.festivitasbestiarum.cat/2019/11/jan-grau-la-tradillibreria-festes-org-i-el-projecte-de-la-cooperativa-coopgros-premiats-al-festivitas-bestiarum/

Comparteix-ho!
Publicat el

Sant Jordi’16

Publicat el

Un any més podem dir que hem gaudit de la festa de Sant Jordi, on com sempre ens heu agraït la tria de llibres, la nostra feina de selecció i recerca… però com sempre unes ratlles d’agraïment a vosaltres que ens heu acompanyat en aquesta diada.

Comparteix-ho!
Publicat el

Som Cultura Popular a Barcelona

Publicat el

Hi han propostes arriscades que val la pena que és tinguin en compte.

Durant el 2016, n’apareix una nova el Som Cultura Popular (Barcelona del 21 al 24 de gener).

Un espai on hi haurà formació, trobades, demostracions, presentacions i una mostra de llibres de cultura tradicional.

Es presenta com un aparador molt interessant de la Cultura Tradicional… Nosaltres hi serem i esperem que sigui tant interessant com és presenta.

https://culturapopular.bcn.cat/ca/somculturapopular

Comparteix-ho!