Francesc Vicens Vidal

Cançons per ensenyar i aprendre

Dalmau editors

16,00

En estoc

ISBN: 9788423208234 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Col.lecció toc de gralla 5.
“A partir del repertori vigent del cançoner tradicional en llengua catalana, Francesc Vicens elabora un material didàctic musical destinat sobretot a mestres d’educació infantil i primer cicle de primària, però útil també per a tothom que estigui interessat en la música popular.
Les cançons estan agrupades a partir de dos criteris: els centres d’interès curricular i la progressió melòdica. Pel que fa als centres d’interès curricular, el mestre hi trobarà referències per a les situacions que requereixen música o que amb música cantada puguin ser més dinàmiques. En relació amb la progressió melòdica el cançoner s’organitza sobre la base de la consecució acumulativa d’elements melòdics i rítmics en un ordre de dificultat progressiva.
S’hi inclouen repertoris que presenten esquemes corporals (Peu polidó, El Jan Petit), cançons de moixaines i jocs (Arri tatanet), objectes quotidians (Plega’t, paperet), progressions numèriques (La gallina Ponicana), d’orientació (Qui la ballarà?), el calendari festiu (Per Nadal el porc amb sal, les tonades de Sant Antoni), el medi natural (Caragol treu banya
El treball inclou una classificació temàtica i rítmica per a poder seleccionar bé la cançó per al tema que es vol treballar, així com un glossari dels termes per acostar el vocabulari a qui no té formació musical.”

Informació addicional

Autor/a

Editorial