Oferta!
Alexander Alland i Sonia Alland

Catalunya, One Nation, Two States

Pol-len edicions

El preu original era: 20,00€.El preu actual és: 18,00€.

En estoc

ISBN: 97884886469153 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Un estudi etnogràfic de la resistència no violenta a l’assimilació
El treball ecull una recerca etnogràfica feta a la Catalunya Nord, durant 10 anys, sobre la resistència pacífica de la gent a l’assimilació cultural, a banda i banda de la frontera.
Per les seves pàgines desfilen centenars de situacions que ens ajuden a comprendre com les persones estipulen la seva identitat, a favor o en contra d’idees, realitats i somnis. En poques paraules, no és fàcil viure en català i sentir-se d’una nació, quan dos Estats més grans treballen per ofegar la realitat cultural i social d’un grapat d’homes i dones.
En paral·lel, els autors afegeixen tot un seguit de lúcides reflexions sobre aquest racó de món, i les comparen amb d’altres llocs amb problemàtiques semblants. Reflexions, en tot cas, que són actuals, però que falquen les seves arrels en un passat complex. La Catalunya Nord vindria a ser el laboratori on comprovar l’anorreament cultural i social que es practica en diverses parts del món.
Al llibre trobareu el tractament acurat de la història catalana, la Nova Cançó, la llengua, els costums, la vida quotidiana, la política i l’esport, el batec social, el tremp de l’activisme cultural, els vaivens econòmics, fins i tot l’oblit institucional d’una realitat que pugna per no desaparèixer.
Tot investigat des de l’estudi més tècnic de l’antropologia, fet que també porta a reflexions força xocants al ser llegides per les persones a les que hi descriu
El llibre està una mica descolorit pel sol i les fires per això està amb un preu rebaixat.

Informació addicional

Autor/a

Editorial