Bienve Moya

Criatures fantàstiques de l’imaginari col·lectiu

Cossetània

13,20

Vull reservar el llibre per quan estigui disponible

ISBN: 9788490348871 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Aquest llibre explora un conjunt d’éssers imaginaris que ha produït entorns onírics o simplement fantasiosos en l’imaginari popular: el comte Arnau, el Dip, Melusina, el cap parlant, el capità Aranya, Joan de l’Os, la Petenera, la vaca cega, la Xucladora, el jueu errant, etc., extrets majoritàriament de fonts orals i literàries de creadors que han treballat la matèria, d’Hesíode a J. L. Borges i de Rabelais a Perucho. Així, busca i registra antecedents i altres versions del mateix ésser i de la idea dramàtica o expressiva que el caracteritza, per tal de relacionar-los entre ells quan sigui possible.
L’obra es divideix en entrades succintes per ordre alfabètic amb el nom que sigui usualment més conegut de cada criatura fantàstica. En cada entrada es detalla la seva actualitat i es busquen els anàlegs i afins, i els antecedents i calcs en la literatura, oral, escrita, gravada o projectada, popular, sàvia, antiga i moderna, i allò que els emparenta per la funció, per morfologia o per qualsevol altre detall de l’ús que se n’hagi fet històricament.”
Lluny de ser una simple recopilació d’èssers màgics, en aquest llibre i trobareu reflexions, pensaments, informacions de cultura tradicional i popular amb un més que ric llenguatge literàri i amb molta informació bibliogràfica.
Un llibre a mig camí de la filosofia del folklore i la recuperació d’èssers màgics.

Informació addicional

Autor/a

Editorial