Francesc Vicens

Diguem Visca Sant Antoni!

Documenta Balear

20,00

En estoc

ISBN: 9788417113827 Categories: ,
Comparteix-ho!

Descripció

“En els darrers temps Sant Antoni ha donat lloc a la festa com a element molt arrelat en la cultura pròpia. La festivitat com a símbol d’identitat ha generat noves maneres de fer la festa amb alts índex de participació i una càrrega emocional de gran intensitat.
Això és el que ha portat a reinventar una festa que antigament tenia la seva raó de ser en una societat eminentment agrària.
Sant Antoni ha esdevingut una data de gran rellevància social, una excusa per a compartir espais i moments, per a participar i sentir-se part de la comunitat. A conseqüència d’això, la festa ha anat adquirint diversos nivells de significat i nous àmbits de representació que donen lloc a una gran diversitat de models rituals festius.
L’acreditat musicòleg Francesc Vicens ens explica les diferents maneres de celebrar Sant Antoni arreu del territori insular tot parant esment en la música com a element cohesionador privilegiat dels valors de la festa a cada poble.”
Un interessant treball de reflexió i explicació ialhora que ens aproxima a la festa de Sant Antoni, Foguerons i altres esdeveniments a l’entorn del Sant que és produeixen a Mallorca.

Informació addicional

Autor/a

Editorial