Fra Valentí Serra

El llibre de la mel

Edicions Morera

12,00

Vull reservar el llibre per quan estigui disponible

ISBN: 9788494447365 Categories: ,
Comparteix-ho!

Descripció

“Les abelles són uns insectes que no només són productors d’un dels aliments més preuats i saludables, la mel, sinó que són alhora garantia de vida: “Abelles per viure!”. Des d’EL LLIBRE DE LA MEL, l’arxiver dels caputxins i reconegut estudiós de la cultura popular, Fra Valentí Serra de Manresa, ens apropa al fascinant món de les abelles i de la mel i ens presenta algunes de les pràctiques apícoles més tradicionals de la Catalunya rural i conventual.
També s’analitza l’abast de l’empremta cultural que l’apicultura ha deixat en la nostra societat a través de topònims, llinatges, símbols i expressions populars. En aquest quadern hi trobem, a més, una descripció de les propietats de les principals plantes de la mel i els seus beneficis, així com alguns remeis pràctics i aplicacions gastronòmiques.
EL LLIBRE DE LA MEL s’estructura en sis apartats principals, complementats per un glossari sobre temes apícoles, un índex analític i una selecció bibliogràfica:

El món de les abelles a Catalunya
Tradicions apícoles rurals i apicultura caputxina
Les plantes mel·líferes i les varietats de la mel
Utilitats de la mel i de la cera en la medicina popular
Mel i gastronomia
Calendari de l’apicultor

Seguint amb la línia pròpia de la Col·lecció l’Ermità, el LLIBRE DE LA MEL l’acompanya una acurada selecció d’imatges i il·lustracions així com nombroses dites i refranys. A tall de complement, també inclou el calendari de l’apicultor.” (informació del editor)

Informació addicional

Autor/a

Editorial