Alexander Cervelló Salvadó

Els Origens del fet casteller

Cossetània

27,00

En estoc

ISBN: 9788490345542 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Del Ball de Valencians als Xiquets de Valls
Del segle XVIII al 1859

“Aquest llibre és el resultat d’una investigació realitzada amb l’objectiu de contribuir a ampliar l’escassa informació que es té sobre l’origen dels castells humans. La falta de documentació i la distància en el temps no ens ho ha posat fàcil, però amb l’estudi de la festivitat, dels balls de valencians i de la documentació que es conserva, podem intuir com i quan van aparèixer els primers castellers.
En una època plena de guerres, violència i invasions, un grup de vallencs va iniciar el camí que ha portat els castells a convertir-se en patrimoni immaterial de la humanitat.
La lectura d’aquesta obra ens permetrà descobrir des del primer enxaneta documentat fins a nous castellers que encara romanien desconeguts, tot passant per actuacions en places destacades i, sobretot, per la importància de la família i la pertinença al col·lectiu casteller. Però també hi trobarem tensions, baralles i, fins i tot, assassinats. Tots aquests detalls i molts d’altres ens han permès reconstruir els primers moments d’una activitat que ha perdurat fins als nostres dies.”

Informació addicional

Autor/a

Editorial