La Congregació dels Dolors de Mataró i la seva Capella. 1693-2018

25,00

En estoc

Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

“La Congregació dels Dolors de Mataró va néixer el 1693. Això vol dir que el 2018 van fer 325 anys. Va ser justament en aquest aniversari que Xavier Alarcón i Héctor López van decidir fer un llibre de la història d’un col·lectiu que segueix en actiu tres segles més tard. Ara, a juliol del 2020, n’ha sortit el resultat, el llibre “La Congregació dels Dolors de Mataró i la seva capella”. Alarcón ha explicat al Mirador d’aquesta casa la importància de tots dos elements.

La congregació va néixer a finals del segle XVII en un Mataró viu a nivell econòmic i recent emancipat del feudalisme. Volia portar noves formes d’entendre la fe, provinents de Barcelona. Els temps van anar canviant i a finals del segle XVIII i principis del XIX la situació era ja una altra. Aquesta ha estat la part d’estudi i redacció que ha fet Héctor López.” (ressenya de mataroaudiovisual.cat)

Un llibre amb un important treball històric darrera que ens apropa a la importància de la Setmana Santa i la seva realitat actual.