VVAA

l’Envelat

Gencat

5,00

En estoc

ISBN: 9788439395508 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Arquitectura singular i símbol de la Festa Major

” Els envelats han estat un fenomen cultural que tingué una important rellevància a la societat catalana durant gairebé un segle i mig.

Sorgits del context dels canvis socials profunds de les primeres dècades del segle XIX, i com a conseqüència de la gran afició que hi havia pel ball a la Barcelona de l’època, els envelats es varen expandir ràpidament per tot el territori català i es van convertir en un element imprescidible i emblemàtic de les festes majors.

Els artífexs dels envelats, a partir dels coneixements tècnics i dels orneigs propis dels pescadors i dels mariners (veles, cordes, bossells nusos, etc..) van concebre una original u espectacular estructura desmuntable que permetia cobrir una gran superficie sense necessitat de suports interiors”.

Aquest llibre que inicialment és va fer com a “Catàleg de l’exposició duta a terme amb motiu del Bicentenari de la Festa Major de Gràcia, objecte de commemoració per la Generalitat de Catalunya l’any 2017”, esdevé un imprescindible referent per entendre un tipus d’arquitectura festiva que ha marcat molt el nostre vocabulari i la nostra forma d’entendre les Festes Majors

Informació addicional

Autor/a

Editorial