Oferta!

Les Joguines de Plom

Medol

El preu original era: 10,00€.El preu actual és: 6,00€.

En estoc

ISBN: 8489936835 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Joguines de plom és un treball de Joan Amades que havia de ser publicat pels volts del 1943. Avui veu la llum actualitzat per la mà d’Elizabet Giró i d’Antoni Serés que el completen , l’analitzen i, sobretot , li donen una visió actual.
L’autor ens apropa a principis del segle XIX, quan les joguines de plom experimenten un canvi radical que perdurarà fins els anys seixanta. És un passeig pels obradors , els artesans i les tècniques, però principalment, és la descoberta dels records d’infantesa d’Amades. Plats, olles de fireta, altarets i santirons, vehicles, soldats, armament…. Tot plegat és un viatge a l’imaginari per mitjà de les joguines dels nens d’abans que ens obren els secrets d’una societat desapareguda.
Les figures de plom ja no són joguines infantils. Avui formen part del col·leccionisme, del maquetisme i del joc d’adults que es resisteixen a fer-se grans.
Imagineu-vos que sou pels carrers d’aquella Barcelona antiga, visitant els tallers de fosa i, si us atreviu, jugueu a soldats i fireta. Ben segur que tornareu a ser infants, si es que ho heu deixat de ser alguna vegada.”

Informació addicional

Editorial