Llibre dels Gegants

Cep i la Nansa

20,00

En estoc

ISBN: 9788496349926 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

“Quant a aquest títol i l’oportunitat de la seva reedició, m’agradaria apuntar-ne el que crec que pot ser d’especial interès per al públic lector d’avui. Un interès que penso que rau a redescobrir tot allò que, de forma implícita i explícita, el llibre conté: els aspectes essencials del que en podríem dir les pràctiques de la cultura. Apunto les següents:
La cultura com a coneixement del món, un coneixement mitjançant el qual la gent estableix formes d’actuar en contextos concrets.

La cultura com el conjunt de valors, costums, creences i pràctiques d’un grup específic.

La cultura com a estructura de sentiments.

Així doncs, de la lectura d’aquest llibre, i com un més dels seus al·licients, en destacaria el fet de descobrir com des de la nostra comunitat vilanovina emergeixen uns sentiments d’aspiració col·lectiva que donen formes d’expressió social i plàstica relacionades amb el cicle de la vida.

Aquesta edició ve enriquida amb un treball inèdit d’en Xavier Anguera, La taula dels savis, sobre els promotors i les circumstàncies de la restauració de la festa en el franquisme local. Un llibre, per tant, de producció autòctona i que posa sobre la taula qüestions que formen part substancial del debat actual de la cultura i de les idees. Benvingut sigui.” Isabel Pla, fragment del pròleg d’aquesta edició

Informació addicional

Editorial