Xaiver Orriols i Francesca Roig

Música de Ministrers

Dinsic / 2014

15,00

En estoc

ISBN: 9790692108603 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Selecció de repertori dels Minsitrers de la Vila Nova

“A principis dels vuitanta, gent d’arreu del país amoïnada per la imminent pèrdua de les nostres tradicions, ens posàrem a reconstruir, recuperar i, si calia, reinventar el calendari festiu del cicle de l’any i de la vida amb uns llenguatges que volíem sentir-nos com a propis. Els autors del llibre i tots els músics dels Ministrers de la Vila Nova també estaven per la feina. I la primera vegada que molts neòfits poguérem escoltar els colors i les textures d’una formació tan ben equilibrada, crec que ens serví per obrir la ment i el pensament del què i del com podíem fer les coses.

“La selecció que ara la col•lecció Calaix de Solfa ens brinda té la gran virtut d’haver estat rodada empíricament per carrers i places, acompanyant autoritats, balladors, gegants i bestiari. I, per tant, es tracta d’un repertori que acompleix amb escreix moltes de les funcionalitats d’aquesta música tan nostra i que, malgrat tingui o no antiguitat, ens segueix posant la pell de gallina.”

Amb aquesta presentació trobem aquest recull de 31 temes, que van des de la Marxa de reis d’Aragó, fins a balls d’Àliga, sardanes curtes, jotes… totes elles harmonitzades amb les 6 veus corresponents als Ministrers (flabiol, sac, xeremia tenor, xeremia tibla, trompa en fa i fiscorn).

Informació addicional

Autor/a

Any

2014

Editorial