Nosaltres els grallers

Tritó

25,00

Vull reservar el llibre per quan estigui disponible

ISBN: 9788489988637 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Treball monogràfic al voltant de al món dels grallers, expressió que inclou intrínsecament als timbalers ja que, sense ells, el repertori característic dels grallers perd entitat.

Aquesta segona edició apareix 15 anys després de la primera editada per l’Escola de Grallers de Sitges.

“Cal donar la benvinguda a aquelles aportacions que ens permeten saber d’on venim i per tant on anem, o si més no on caldria anar. Tot i més quan l’interès per determinades formes de cultura -les cultures populars desplegades lluny dels cercles erudits- ha estat condicionat per la precarietat de les pròpies institucions a cauda de les adverses situacions socio-polítiques del nostre país en els darrers segles pel que fa al manteniment de la pròpia identitat.

Per això la salvaguarda de molta part d’aquest patrimoni ha estat -i està encara- a mans d’estudiosos més o menys anònims que han treballat fora dels cercles oficials i universitaris, refiant solament del propi esforç i sense prodigar-se.

En aquest sentit ha estat la recerca que durant molts anys han realitzat Blai Fontanals i l’Escola de Grallers de Sitges, de forma constant i obstinada, aplegant dades, moltes de les quals actualment ja seria impossible de recollir perquè han anat desapareixent molts dels informadors que les varen transmetre, a les quals cal afegir les investigacions aportades per altres colÀlaboradors, entre els qui tinc l’honor de contar-me.” (Xavier Orriols i Sendra)

Informació addicional

Editorial