Fra Valentí Serra de Manresa

Tornar als remeis de sempre

Edicions Morera

12,00

Esgotat

Vull reservar el llibre per quan estigui disponible

ISBN: 9788412356618 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Amb les herbes santes

Pocions, ungüents i herbes medicinals

Un llibret senzill de fàcil consulta (però d’alt contingut ), amb nombroses il.lustracions, on descobrirem un nou repertori de remeis naturals, així com les propietats medicinals d’un seguit de plantes que no apareixen normalment en reculls pubicats anteriorment (el boix, el bruc, la celidònia, la consolada…). Remeis destinats a prevenir i curar malalties que utilitzaven els monjos caputxins durant segles, algunes s’han barrejat amb les nostres tradicions, d’altres han estat recollides pels caputxins de la transmissió oral al paper, i d’altres s’han quedat en l’espai de la fòrmula “secreta” com és l’Elixir salutis o l’Elixir de la llarga vida…

El llibret és complementa amb un extens glossari i index analític, per ajudar a utilitzar aquest manual que interessarà tant als que ja estan introduïts en el món de les plantes remeieres, com en els amants de les curiositats monàstiques.

En la present edició s’ha ampliat sobretot amb tot un capítol dedicat a les Herbes Santes. És a dir aquelles plantes que els caputxins donaven les seves propietats per àmpliament comprovades i per això revien noms sants (card de Sant Pelegrí, bròquil de Santa Teresa, herba dels àngels…)

Tot avalat per Fra Valentí Serra de Manresa i amb el disseny de la col.lecció de l’Ermità

Informació addicional

Autor/a

Editorial