Fotografies: Jean Ribière - text: Guillem Dalmau

Una mirada sobre l’ós

Costumari de Catalunya Nord

15,00

Vull reservar el llibre per quan estigui disponible

ISBN: 9782955931806 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Prats de Molló – Febrer 1952

Editat per l’associació del Costumari de Catalunya Nord. Un catàleg fotogràfic de la Festa de l’Ós de Prats de Molló del fotograf Jean Ribière l’any 1952, i de gran importància per entendre el passat i el present d’aquesta festa tant arrelada a Prats de Molló i que es celebra el 2 de febrer per la Candelera (en mig del cicle festiu del Nadal i carnestoltes) i com a material etnogràfic.

Aquest treball és un catàleg fruit del treball per a fer una exposició i donar a conèixer la realitat de les tradicions de la Catalunya Nord.

“Diversos fotògrafs també havien captat i gravat le proeses dels Óssos per la festa del 2 de febrer però molt es va perdre. Les fotografies de Jean Ribière, de mitjans del segle XX, aplegades en aquest llibret, són doncs les úniques imatges salvades d’aquells antics costums que els pratencs celebren cada any dins llur bonic poble..” “lluny de l’escenificació turística, ensenyenl’orgull i la passió dels Óssos que acompleixen un ritu secular perquè la vida se mantingui en harmonia amb les creences antigues”

Informació addicional

Autor/a

Editorial