Llorenç Roviras i Marc Castellet

Amunt! Les festes de l’arbre als Països Catalans

Sidillà

23,00

En estoc

ISBN: 9788494748400 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

“Amunt! Les festes de l’arbre als Països Catalans ofereix un recorregut narratiu i plàstic per unes celebracions carregades de simbolisme, que ens parlen del cicle anual de regeneració de la natura, però també de la voluntat de mantenir una tradició —sovint suposada, sempre deformada— i del desig de pertinença. L’obra fa un recorregut per una trentena de les més de cent seixanta festes d’aquest tipus que els autors han trobat a Catalunya, la Franja de Ponent, el País Valencià, Mallorca i Andorra.
Cultures de tots els continents celebren des de molt antic festes que tenen els arbres de protagonistes. L’estranyesa de veure en ple segle XXI com es tallava un arbre al bosc, es duia en processó a la vila i es plantava amb tota solemnitat al bell mig de la plaça, va portar el periodista Llorenç Roviras i el fotògraf Marc Castellet a recórrer el país buscant l’on, el com i el perquè d’aquests rituals. Aquest seguiment, fet durant deu anys, es destil·la en aquest llibre.”
Interessant catalogació i explicació de com estan les festes dels arbres en l’actualitat. No cerqueu en aquest llibre un estudi antropològic amb profunditat, i si que hi trobareu una bona descripció (al millor estil periodístic) de la festa, així com unes magnífiques fotografies.

Informació addicional

Autor/a

Editorial