El Canem

Bisvat de Solsona

15,00

En estoc

ISBN: 97884 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Els Amics del Museu de Solsona tenen com a finalitat donar suport i ajudar a la difusió del patrimoni que es troba al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. Dins d’aquesta dinàmica, l’any 2011 es va inaugurar l’exposició El cànem, la planta dels mil usos. Amb aquesta mostra es volia, sobretot, donar a conèixer la gran versatilitat del cànem, una planta cultivada durant milers d’anys, i les seves diverses utilitats al llarg de la historia: oficis tradicionals (espardenyer i corder), paper, medicina, alimentació, etc., i els usos actuals.
Es va portar a terme una mostra molt dinàmica, exposant objectes de l’antic Museu Etnogràfic de Solsona i de particulars, i es va completar amb altres activitats com una demostració de l’ofici de corder o una conferència sobre els usos terapèutics d’aquesta planta.
El Museu D. i C. de Solsona ha publicat el catàleg de l’exposició, editat d’un mode molt visual, amb el desig que sigui atractiu per a una gran varietat de lectors. A la contraportada del llibre trobareu un codi QR, on hem bolcat informació complementària pels lectors que, en acabar de llegir-lo, vulguin conèixer més bé aquesta magnífica planta i aprofundir en el seu coneixament: tesis doctorals, articles, llibres i premsa antiga, fotografies de l’exposició i de les activitats, i vídeos on es mostren algunes tasques relacionades amb l’obtenció de la fibra de cànem, i on s’ensenya un tastet de diferents oficis tradicionals i artesanals relacionats amb aquesta planta

Informació addicional

Editorial