El llibre d’Orgue de Calaf

Dinsic / 2015

15,00

Vull reservar el llibre per quan estigui disponible

ISBN: 9788496753587 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

de Jaume Carrer (1831-1901)

Amb l’edició del Llibre d’orgue de Calaf, la població de Calaf recupera un document històric. Aquesta és una sòlida i curosa edició crítica a càrrec del malauradament difunt Josep Crivillé i Bargalló, que als 17 anys l’any 1964 en va comprar el quadern manuscrit al mercat de Sant Antoni de Barcelona. Aquest prematur olfacte etnomusicològic anà en consonància amb el que els missioners de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya ja havien alertat: la importància d’aquests llibrets on els organistes anotaven les melodies de moda de la seva època per a reinterpretar-les en les celebracions litúrgiques de certes festivitats del llarg de l’any.

L’estudi crític que fa Josep Crivillé del Llibre d’orgue de Calaf és minuciós, en concret a les seves “Notes sobre la seva morfologia”. És fidel al criteri que sempre havia defensat de que no n’hi havia prou en publicar melodies populars i tradicionals –en aquest aspecte som molt rics–, sinó que calia fer estudis seriosos del seu context, de la seva substància musical, de les seves lletres i dels seus trets organològics.

Seguint els criteris de la col.lecció Calaix de Solfa, després de l’estudi teòric trobareu les diferents partitures dels temes recollits en el manuscrit del Llibre d’Orgue de Calaf.

Informació addicional

Any

2015

Editorial