Marta Ruiz Pascua

La Garriga, una història entre fogons

l'Etnogràfica

15,00

En estoc

ISBN: 9788469750056 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Receptes que parlen d’un poble

“Aquest llibre és un receptari popular amb més de 80 receptes que expliquen diferents històries del nostre poble, una mostra de part del patrimoni cultural de la Garriga a través de la cuina del darrer segle, principalment a les cases però també als hostals, balnearis i restaurants més emblemàtics.
L’autora, especialitzada en la investigació sobre el paper de l’alimentació en els processos de construcció de la identitat i de la memòria col·lectiva, ha buscat persones procedents de diferents orígens socials i culturals. És per això que per elaborar aquest llibre ha parlat parlat amb persones de fins a 95 anys d’edat, que van néixer a la Garriga i porten tota una vida al poble, i també amb persones que van arribar en el marc de diferents processos migratoris.” (extret de la crítica de la Garriga Digital.
Un llibre molt interessant pel seu plantejament, en el qual a través de les receptes de cuina ens aborda a la història local i contemporània d’una població com la Garriga que amb els últims 100 anys ha vistcut una transformació constant.
Per aquesta raò trobareu receptes i històries que enllacen amb el pasat agrari, les primeres migracions i les noves migracions.
I trobareu el nom dels informants que són tot persones que van nèixer entre els anys 60 i 90 i tenen una vinculació amb la població de la Garriga (Vallès Oriental)

Informació addicional

Autor/a

Editorial