Jordi Torres i Sociats

La Vida a Pagès

Farell

17,00

En estoc

ISBN: 9788492811878 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Feines, festes i cuina

“Tots Sants és el punt d’inici i final d’aquest llibre, ja que antigament, i fins ben entrat el segle XX, la gent de pagès celebrava el cap d’any o final de cicle. El bestiar s’estabulava a les corts i als corrals de la casa i els jornalers, després de les campanyes de recol·lecció estiuenques i tardorals, retornaven a la casa familiar, també els pastors i bovers. Recordarem com era la vida a pagès i els diferents treballs durant tot l’any.
Les festes i celebracions alliberaven la gent de pagès de la duresa del treball, reunien tota la família a l’entorn de la taula de la casa pairal, com una acció de gràcies, quan s’acabaven les campanyes de recollida dels fruits. I què podem dir de les mestresses? A més de moltes altres tasques, s’encarre- gaven de la bona alimentació dels jornalers i la família, que exigia l’esforç de les llargues i dures jornades, i en les festes assenyalades cuinaven uns plats exquisits.”
Un interessant llibre, que resum el costumari de tot un any a pagés, on trobarem els moments en que es recollia la mel, les festes relacionades amb el bestiar…

Informació addicional

Autor/a

Editorial