Jesús Avilés i Feliu Torrents

Les serps impossibles

Pagès editors

17,00

Vull reservar el llibre per quan estigui disponible

ISBN: 9788413030876 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Històries d’una verinosa seducció

Un treball de camp on es recull i es posa de manifest tota una colla de vivències i tradicions orals i vivencials a l’entorn de les serps (serps que mamen, serpents de grans mides, serps amb cabells…)

“El projecte d’aquest treball de recera va néixer de la vivència d’un pagès, el qual ens va jurar i perjurar que una vegada s’havia topat, cara a cara, amb una serp molt gran, amb cap com de gos i amb cabellera com de lleó. El llibre que teniu davant és, doncs, el fruit d’entrellaçar el testimoniatge directe de persones que, algun cop, s’han creuat amb serps estranyes (gegants, peludes, que mamen llet…) l’existència de les quals és negada pels científi cs amb històries idèntiques narrades per gent d’altres èpoques, llocs i cultures i recollides en un tou de llibres. El “teixit” resultant mostra que algun ésser estrany serpenteja, des de fa temps, entre nosaltres i n’és l’origen i s’aixopluga en mites, llegendes, supersticions, cançons, menges, bèsties de foc del ric patrimoni cultural català i mundial.
Catalunya va plena de llegendes, mites i rondandalles que parlen de serps gegantines i de colors llampants. Aquest llibre estudia aquest símbol, recull experiències de gent que ha dit veure-les i parla amb antropòlegs i científics que n’expliquen el sentit.
El llibre treballa dos tipus de documentació: el treball de camp (els autors han fet entrevistes al Baix Llobregat, el Priorat, la Ribera d’Ebre, l’Alt Urgell, etc), la bibliogràfica i, per últim, la de les llegendes, el folclore i la mitologia.” (de la web de l’editor)

Informació addicional

Autor/a

Editorial