Primavera Mazarico

Dinsic / 2015

19,70

En estoc

Comparteix-ho!

Descripció

llibre amb cd
Aquestes composicions són com petits contes. Cada una és un microcosmos poètic, coherent i rodó. El que les fa entranyables és que surten d’un impuls creador vital. Aquí conflueixen, per una banda, el desig de crear músiques que expliquin coses, que és un do natural d’en Maties, i, per una altra banda, la necessitat que ell mateix té de nodrir de material la seva pràctica instrumental.

“En el temps que ens ha tocat viure, que quan començàvem nosaltres amb prou feines quedava gent de l’ofici (i si en quedaven eren d’edat més aviat avançada), les tonades quasi sempre les apreníem de fonts secundàries; reculls de transcripcions fetes per antics músics saberuts, folkloristes i musicòlegs. Aleshores ens ha calgut la partitura. Ara crec que ens calen, i molt, aquestes partitures. Potser aquesta publicació serà un mitjà per ajudar a popularitzar les composicions d’en Maties, que són nostres, són necessàries, que tenen raó de ser i són boniques perquè no estan fetes amb la pretensió de demostrar res a ningú ni guanyar cap concurs de composició. Estan fetes per diversió. En Maties es diverteix fent-les, ens divertim tots fent-les sonar, divertim-nos escoltant-les i ballant-les.

Que gaudim d’aquesta gran Primavera Mazarico.

La PRIMAVERA MAZARICO és una bona excusa per, a través d’aquest llibre i CD, acostar-se a ell. Altrament, pots arribar-te a Camprodon, pujar al coll d’Ares que duu a Prats de Molló i, recordant els milers de republicans que el van travessar a peu l’hivern del 1939, entrar a la Catalunya Nord, anar a Prades i, enfocant cap a Sant Miquel de Cuixà, arribar a Taurinyà; t’estarà esperant en una casa tan modesta i acollidora com ell mateix.

El CD que acompanya aquest llibre té els enregistraments en format mp3 (apte per a la majoria de cadenes i apte per a qualsevol ordinador que tingui
entrada de CD). Amb això s’ha aconseguit incloure el doble de material sonor interpretat pel mateix Maties Mazarico.”

Informació addicional

Any

2015

Editorial