Cuina nostra

25,00

En estoc

ISBN: 9788412742428 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Un relat de memòria gastronòmica

Selecció de les publicacions escrites per Casimir Romero i Garcia en el mur de les seues xarxes socials, on escriu sobre la cuina tradicional valenciana. En la recopilació de textos trobarem molt més que receptes; trobarem cultura, etnografia, memòria, identitat… i estima.

Amb el seu relat, l’autor pretén recuperar els valors d’aquesta cuina, perquè “la cuina de les nostres mares no és només fer menjar. És història, és enginy, és cultura, és agricultura, és comerç, és intercanvi…”, és memòria gastronòmica. És també, per tant, una forma de resistència a l’embranzida de noves modes poc sostenibles, noves formes de comprar, de no-guisar i de no fer memòria per part de les noves generacions.

Acompanyen els textos de Casimir les il·lustracions d’Aneta Tarmokas, fetes a mà, una a una, amb les tècniques del gravat i l’estampació. Les seues imatges destil·len sabors, olors i records de cuina de mare i de iaia. Text i imatge, mariden en aquest llibre, per a oferir-nos l’essència dels sabors, més enllà dels evocats a la boca.

Perquè guisar és un acte d’amor!

Informació addicional

Any

2023