Vicenç Marquès

Història de la cuina catalana i occitana VOL 1

Sidillà

39,00

Vull reservar el llibre per quan estigui disponible

ISBN: AD3614 Categoria:
Comparteix-ho!

Descripció

Les salses · Els aperitius · Les ensalades · Les sopes

“Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats i regions d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina.
En aquest volum ens ofereix 200 monografies i més de 300 receptes de salses, d’aperitius, d’ensalades i de sopes que ens expliquen, no només com els hem de cuinar, sinó el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats i d’unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i dels Països Occitans.”
D’aquesta col.lecció de llibres se n’ha dit que és la “biblia de la cuina” (Jaume Subirós) o “una obra d’art”(Ferran Adrià). Jo com a llibreter us aseguro que és un treball imprescincible per gaudir i conèixer la cuina molt més enllà del simple fet de menjar. Darrera la preparació dels plats sempre hi posem bona part de la nostra cultura, i aquest llibre a més de donar-vos multitud de receptes us ofereix un interessant anàlisis d’aquesta cultura.

Informació addicional

Autor/a

Editorial